Bajdenov štab za kampanju u panici: Pojačan kontakt s demokratskim kongresmenima

Tim američkog predsednika pojačao je kontakte s demokratskim kongresmenima, javlja Si-Bi-Es njuz

Tim za predizbornu kampanju predsednika SAD Džozefa Bajdena intenzivira kontakte s demokratskim kongresmenima, usled sve glasnijih poziva "plavih" da se Bajden povuče iz predsedničke trke.

Podsetimo, nakon Bajdenovog katastrofalnog nastupa na debati sa "crvenim" protivnikom Donaldom Trampom, tokom koje je aktuelni predsednik zamuckivao i gubio tok misli, više demokrata je, direktno ili indirektno, pozvalo Bajdena da povuče svoju kandidaturu.

Pokušavajući da ohrabri kolege iz stranke, Bajden je lično telefonom razgovarao sa više od 20 demokratskih kongresmena nakon debate, a očekuje se još razgovora, potvrdio je zvaničnik iz Bajdenovog tima za kampanju za Si-Bi-Es njuz.

Najmanje pet demokrata u Predstavničkom domu pozvalo je Bajdena da se povuče kao stranački kandidat. Senator iz Virdžinije Mark Vorner otkazao je sastanak u ponedeljak sa grupom demokrata u Senatu kako bi razgovarali o kandidaturi predsednika, potvrdio je izvor za Si-Bi-Es njuz.

Anketa koju su sproveli Rojters i Ipsos otkrila je da svaki treći demokrata smatra da bi Bajden trebalo da napusti predsedničku trku, dok su neki veliki donatori navodno zahtevali da se 81-godišnji kandidat zameni.