Svet

Švajcarska vlada proširila listu sankcija Rusiji

Ukazujući na paket antiruskih sankcija koji je 24. juna usvojila EU, švajcarsko ministarstvo privrede je saopštilo da će uvesti sankcije protiv još 69 pojedinaca i 86 entiteta
Švajcarska vlada proširila listu sankcija Rusijiwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Švajcarska je proširila listu sankcija protiv Rusije kako bi uključila i dodatne mere koje je nedavno usvojila EU, saopšteno je danas iz vlade ove zemlje.

Ukazujući na paket antiruskih sankcija koji je 24. juna usvojila EU, švajcarsko ministarstvo privrede je saopštilo da će uvesti sankcije protiv još 69 pojedinaca i 86 entiteta, prenosi Rojters.

"Ove sankcije uglavnom ciljaju poslovne ljude, propagandiste, pripadnike ruskih oružanih snaga i pravosuđa, osobe odgovorne za deportaciju ukrajinske dece i pripadnike ruske Federalne službe bezbednosti (FSB)", navodi se u saopštenju i dodaje da je u ovom trenutku više od 2.200 pojedinaca i entiteta obuhvaćeno sankcijama.

Švajcarska vlada je saopštila da je uvela zabranu reklamiranja za medijske kuće "Vojs of Jurop", RIA Novosti, "Izvestija" i "Rosijskaja Gazeta" zbog "kontinuirane ruske propagande i dezinformacija", ali za razliku od EU, ovim medijima nije uvedena zabrana emitovanja programa u Švajcarskoj.

image