Senator Benet javno izrazio sumnju u sposobnost Bajdena: To bi bila američka tragedija

Za mene, pobeda Trampa nije pitanje anketa, nije ni pitanje politike, već moralno pitanje o budućnosti naše zemlje, rekao je demokrata iz Kolorada

Američki senator, demokrata iz Kolorada Majkl Benet rekao je da ne veruje da je aktuelni američki predsednik Džozef Bajden, nakon katastrofalnog prošlomesečnog nastupa u predsedničkoj debati sa Donaldom Trampom, sposoban da se izbori za pobedu na predsedničkim izborima.

"Mislim da je Donald Tramp na putu da pobedi na predsedničkim izborima, možda čak i ubedljivo i da na krilima te pobede osvoji i Senat i Predstavnički dom. Za mene, ovo nije pitanje anketa, nije ni pitanje politike. Ovo je moralno pitanje o budućnosti naše zemlje. Bela kuća, od te katastrofalne debate, po mom mišljenju, nije ništa uradila da zaista pokaže da postoji plan kako da se osvoje ovi izbori", rekao je Benet u utorak.

Ovaj senator nije direktno pozvao Bajdena da se povuče iz predsedničke trke, ali je upozorio šta je u igri na predsedničkim izborima 2024. godine i ukazao da bi republikanska kontrola Predstavničkog doma i Senata bila jednaka "američkoj tragediji".

Benet je rekao da se njegovi glasači duboko zabrinuti zbog neizvesnosti da li Bajden može da pobedi na izborima i pozvao je Belu kuću da ne ignoriše tu zabrinutost.

Ovi komentari demokratskog senatora iz Kolorada potvrđuju izveštaj Si-En-Ena kojem je preneto da je Benet, tokom privatnog sastanka demokrata u Senatu, rekao svojim kolegama da ne veruje da Bajden može da pobedi na novembarskim predsedničkim izborima.