Vučević sa Bocan-Harčenkom: Proširenje skladišta gasa i izgradnja naftovoda su prioritet

Bocan-Harčenko je podsetio na potpisanu Deklaraciju u oblasti modernizacije privrede sa Ruskom Federacijom, koju je označio kao značajan dokument za zajedničke korake na privrednoj mapi naših država

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom o bilateralnim odnosima i saradnji na zajedničkim projektima, saopštila je Vlada Srbije.

Vučević je, govoreći o sigurnosti snabdevanja Srbije prirodnim gasom, naglasio da je proširenja skladišta gasa u Banatskom Dvoru jedan od prioritetnih projekata u energetskom sektoru, kao i izgradnja naftovoda Srbija–Mađarska, čiji početak je planiran naredne godine.

Bocan-Harčenko je podsetio na potpisanu Deklaraciju u oblasti modernizacije privrede sa Ruskom Federacijom, koju je označio kao značajan dokument za zajedničke korake na privrednoj mapi naših država.

On je istakao da je saradnja sa vladom i drugim institucijama Srbije na veoma visokom nivou, i zahvalio na podršci, pre svega kada je u pitanju realizacija zajedničkih kulturnih projekata.

Na sastanku je bilo reči i o zajedničkom obeležavanju 80-godišnjice oslobođenja Beograda, koja se održava u oktobru ove godine.