Vučić sa El Sisijem u Egiptu: Najavljene vežbe srpske i egipatske vojske

"Veoma brzo imaćemo zajedničke vežbe srpske i egipatske armije, pre svega naših specijalnih jedinica", rekao je predsednik Srbije

Danas smo istakli zajedničko mišljenje Srbije i Egipta da je mir u svetu najvažniji, sa El Sisijem sam razgovarao o svim vidovima saradnje, a imaćemo i zajedničke vežbe dve armije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Egiptom u Kairu i dodao da je mali je broj zemalja koje smeju da pozovu na mir, a ne na poraz jedne od strana.

Kaže da je zato zahvalan predsedniku Sisiju na mudrim rečima i po pitanju ukrajinske krize i sukoba, ali i po drugim pitanjima u svetu koja su goruća.

Dodao je da su razgovarali o svim geopolitičkim pitanjima i svim konkretnim vidovima saradnje - od poljoprivrede do vojno-tehničke saradnje. 

"Veoma brzo imaćemo zajedničke vežbe srpske i egipatske armije, pre svega naših specijalnih jedinica", rekao je Vučić i dodao da želi da izrazi divljenje za način na koji el Sisi vodi zemlju, posebno imajući i vidu okruženje u kojem se nalaze.

Dodao je da će Sporazum o slobodnoj trgovini omogućiti da brže "razvijamo trgovinske odnose, kao i između naših industrija, a u budućnosti će Srbija i Egipat postići još mnogo više nego do sada".

Opširnije o dvodnevnoj poseti predsednika Srbije Egiptu, kao i sporazumima koji su potpisani između ove dve zemlje prčitajte ovde.