Rusi odbijaju napade u Kurskoj oblasti: Uništena neprijateljska oklopna vozila i vojska

Na snimku se vidi kako artiljerijske jedinice i posada helikoptera ruske armijske avijacije vođenom raketom uništava oklopna vozila i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak na kojem se vidi uništavanje oklopnih vozila i ljudstva Oružanih snaga Ukrajine navođenim projektilima i artiljerijom u pograničnom regionu Kurske oblasti.

"Na snimku se vidi kako artiljerijske jedinice i posada helikoptera ruske armijske avijacije vođenom raketom uništava oklopna vozila i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine na položaju koncentracije vojne tehnike  u šumskom pojasu", poručuju iz Ministarstva.

Ukrajinske snage počele su napad na ruski region ranije ove nedelje, raspoređujući trupe uprkos tome što su potisnute na drugim tačkama fronta. Kako je priznao pomoćnik Zelenskog Mihail Podoljak, Kijev je započeo napad na Kursku oblast u pokušaju da unese strah među rusko stanovništvo.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov rekao je da ukrajinska vojska pokušava da zauzme Sudžanski okrug, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Ukrajina od početka sukoba na kurskom pravcu izgubila do 660 ukrajinskih vojnika i 82 oklopna vozila.