Kurti na Ibru, ili: Destabilizacija Srbije i upozorenje Rusije

Može li Zapad da podrži bilo šta što je u interesu Srbije?

Izgleda da je samo pitanje dana kada će Aljbin Kurti, uprkos negodovanju svojih zapadnih sponzora, otvoriti glavni most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, čime će biti ukinut i taj preostali bedem srpskog otpora njihovom zajedničkom zločinačkom poduhvatu u južnoj pokrajini Srbije.

Naravno da negodovanje Zapada ne služi obuzdavanju Aljbina Kurtija; da hoće da ga obuzdaju, obuzdali bi ga i bez negodovanja. Uostalom, svi oni zajedno prave to samozvano nezavisno Kosovo, i jedan most u sklopu toga nikako ne može da bude prepreka. Tim pre što, je l', mostovi spajaju a ne razdvajaju i ostale slične besmislice u funkciji izgovora, i kakve veze ima što će se preostali Srbi posle toga osećati još nesigurnije na svojoj zemlji. Koja, uostalom, i nije više njihova nego Aljbina Kurtija i njegovih sponzora sa Zapada, tako da nije ni bitno – nego je, štaviše poželjno – što će ih i tu biti još i manje nego što ih je preostalo danas.

A najpoželjnije je da ih ne bude uopšte, više-manje kao što ih nema u Prištini pa Džejms Rubin, pomoćnik Madlen Olbrajt, može da sedi, kako kaže, "tako srećno i slobodno" u tom "modernom evropskom gradu"… A i osim toga on ima "lepa sećanja na rad sa liderima" terorističke OVK, no to je neka druga tema koja je sa ovom povezana utoliko što svedoči o kontinuitetu njihovih namera prema nama. One, evidentno, nisu dobre ni kada hoće tako da ih predstave.

Opširnije čitajte ovde.