Muzički festival "Spaskaja bašnja" u Moskvi

Ispred Spasiteljeve kule na Crvenom trgu sutra počinje međunarodni muzički festival na kome će nastupiti 1.500 muzičara, plesača i drugih umetnika iz Belorusije, Venecuele, Egipta, Kine, Tajlanda, Turske, Južne Afrike i Gvineje

Na Crvenom trgu počeo je jedan od najvećih letnjih događaja – međunarodni muzički festival "Spaskaja bašnja", koji će trajati do 1. septembra. Najbolji vojni orkestri na planeti već su na probi pokazali svoje virtuozno umeće.

Događaj se održava na Crvenom trgu kod Spasiteljeve kule po kojoj i nosi ime (rus. Spasskaя bašnя). To je glavna od dvadeset kula, a nalazi se na istočnom zidu moskovskog Kremlja koji izlazi na Crveni trg.

Međunarodni vojni muzički festival se ove godine održava po 16. put, a broj zemalja učesnica i muzičara obara rekorde. Nastupaju orkestri iz osam zemalja – Belorusije, Venecuele, Egipta, Kine, Tajlanda, Turske, Južne Afrike i Gvineje. Takođe, domaćin nastupa sa 15 ruskih orkestara. Na sceni svoje umeće pokazuje 1.500 muzičara, plesača i drugih umetnika.

Opširnije čitajte ovde.