Putin: Oslobođenje Donbasa glavni cilj, neprijatelj nije uspeo da zaustavi našu ofanzivu

Kijev je napadom na Kursku oblast oslabio svoje snage na drugim pravcima, a ruska vojska je ubrzala napredovanje, rekao je predsednik Rusije

Ukrajinska vojska je napadom na Kursku oblast planirala da unervozi Rusiju i zaustavi njen napredak u Donbasu, ali nije joj pošlo za rukom, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku.

"Oslobođenje Donbasa je prioritet za Rusiju", istakao je Putin i dodao da ruska vojska ostvaruje uspehe u tom planu.

Kijev je napadom na Kursku oblast oslabio svoje snage na drugim pravcima, a ruska vojska je ubrzala napredovanje. U samoj Kurskoj oblasti, ruske snage su stabilizovale situaciju i počele da istiskuju protivnika iz pograničnih regiona, rekao je ruski predsednik.

Naglasio je da su napadi na Kursku nuklearnu elektranu veoma opasni teroristički napadi. "Možete da zamislite šta će se desiti u ovom delu Evrope, ako odgovorimo istom merom", rekao je predsednik.

Rusko društvo se konsolidovalo nakon što je Ukrajina napala na Kursku oblast, povećao se broj ljudi koji potpisuju ugovore sa Oružanim snagama, naveo je Putin.

"Pre svega moramo da mislimo na ljude koji prolaze kroz ozbiljna iskušenja i pate zbog terorističkih napada. Sveti dug Oružanih snaga je da urade sve da odbace neprijatelja sa tih teritorija i pouzdano zaštite naše ljude", ukazao je Putin.

Predsednik je, takođe, govoreći o situaciji na frontu, pohvalio rad istočne i centralne grupe trupa koje se bore u zoni Specijalne vojne operacije i istakao da neprijatelj trpi velike gubitke.