Neprijatelj ne može protiv ruske vojske: Rusi korak po korak oslobađaju Donbas

Za hrabrost i heroizam koje su pokazali u borbi i oslobađanju Krasnogorovke i Grigorovke, pripadnici 5. odvojene brigade nazvane po prvom lideru Donjecke Narodne Republike Aleksandru Zaharčenku nagrađeni su sa preko 7.500 državnih nagrada

Neprijatelj nije u stanju da ostvari prevlast ni u vazduhu ni na zemlji zahvaljujući visokokvalifikovanoj obuci vojnog osoblja, veštini komandanata i bliskoj interakciji jedinica, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane i podelilo snimak jedinica grupe trupa Jug koje i nakon oslobođenja sela Krasnogorovka ne prestaju da uništavaju neprijateljsku vojsku u pravcu Donjecka.

Kako u Ministarstvu podsećaju, 10. septembra su, odlučnim dejstvima jedinca južne grupe trupa, oslobođena naselja Krasnogorovka i Grigorovka u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Ruski vojnici su u oslobađanju naselja pokazali primer ispunjavanja vojne dužnosti, hrabrosti, požrtvovanosti, visokog profesionalizma, brzih i usklađenih dejstava.

"Uspešno rešavajući borbene zadatke, jedinice južne grupe trupa odbijaju neprijateljske napade, zauzimaju povoljnije položaje i probijaju se ka pozicijama ukrajinskih nacionalista", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Za hrabrost i heroizam koje su pokazali u borbi i oslobađanju ova dva naselja, pripadnici 5. odvojene brigade nazvane po prvom lideru Donjecke Narodne Republike Aleksandru Zaharčenku nagrađeni su sa preko 7.500 državnih nagrada i ordenja.

"Vojnici svakodnevno pokazuju hrabrost, uprkos vremenskim uslovima, redovnim neuspelim pokušajima neprijatelja u kontranapadu i stalnoj podršci Oružanim snagama Ukrajine sa Zapada. Ruske trupe korak po korak oslobađaju naselja Donbasa od ukrajinskih militanata", ističe se u saopštenju.

Na pojedinim delovima fronta, shvatajući nadmoć ruske vojske, pripadnici Oružanih snaga Ukrajine se predaju ili žurno napuštaju svoje položaje u bekstvu.