Dirigent Boljšoj teatra za RT Balkan: Kultura će spojiti ljude

U Beogradu se osećam kao kod kuće, Boljšoj teatar je uvek imao mnogo gostovanja i nadam se da ćemo, pre ili kasnije, doći u Srbiju u punom obimu i pokazati sve svoje mogućnosti, ističe Aleksej Bogorad

Prvaci i solisti baleta Boljšoj teatra uz pratnju muzičara Beogradske filharmonije, a pod dirigentskom palicom Alekseja Bogorada ispraćeni su ovacijama u Centru "Sava" u Beogradu, gde su nastupili sinoć u prepunoj sali nakon skoro pola veka, izvodeći najcenjenije odlomke iz dela baletske literature.

Čuveni dirigent Boljšoj teatra Aleksej Bogorad kaže RT Balkan da mu je ovo četvrti put da nastupa u Srbiji. Prva tri puta gostovao u našem gradu pre sedam godina, svaki put sa različitom predstavom.

"Nastupao sam i u Sava centru i u Narodnom pozorištu i moram da naglasim da kada god dođem u Beograd prisutna je neka vrsta hemije i osećam se kao kod kuće. Osećam takvu bliskost naših kultura, naroda i ljudi. Sve što vidim oko sebe izgleda mi veoma drago i blisko. Osećaji su najprijatniji, i sada sam srećan što sam ponovo ovde", naglasio je Bogorod.

Opširnije pročitajte ovde