Kazanj potpuno spreman za samit BRIKS-a: Pažnja celog sveta usredsređena na prestonicu Tatarstana

Svetski lideri će, gledajući na Kazanj, suditi današnjoj Rusiji, te je zadatak grada da opravda poverenje ruskog predsednika, rekao je gradonačelnik

Kazanj je potpuno spreman za početak samita BRIKS-a, u gradu su na snazi mere bezbednosti bez presedana, rekao je gradonačelnik prestonice Tatarstana Ilsur Metšin za RIA Novosti.

"Svima je jasno da samit BRIKS-a nije turistički, zabavni šou – to je po značaju događaj bez presedana uz učešće svetskih lidera, tako da su i mere bezbednosti bez presedana", rekao je Metšin.

Prema njegovim rečima, svetski lideri će, gledajući na Kazanj, suditi današnjoj Rusiji, tako da svih ovih meseci prestonica Tatarstana živi sa osećajem najveće odgovornosti koju taj grad ima tokom tri samita.

"Pažnja celog sveta biće usredsređena na Kazanj, a naš zadatak je da opravdamo poverenje ruskog predsednika", rekao je gradonačelnik.

Tokom priprema za samit se radilo na svim oblastima – modernizacija puteva, kuća, mreža, hotela, javnih prostora, obuka kadrova, bezbednosna pitanja, dodao je Metšin.

Video zapis snimljen dronom prikazuje džamiju Al-Mardžani, Tatarsko državno akademsko pozorište nazvano "Galiasgara Kamala", Nacionalni kulturni centar "Kazanj" i druge znamenitosti glavnog grada Tatarstana.