U Novom Pazaru bujica odnela dvojicu ljudi

Poplavni talas ne pamte ni najstariji meštani

U stravičnom nevremenu koje je zahvatilo deo Srbije, dvojica Novopazaraca bili su među onima koji su izašli napolje i pored nevremena gledali da spasu šta se može spasti. Tako je prvo komšija završio u dubokoj i brzoj vodi. Zatim je i drugi za njim, videvši koliko ga najbujala reka silno nosi pritrčao da nesrećnog čoveka spase. Odmah za njim pošao je i sin da spasi oca, ali uzalud.

Na potresnim snimcima koje su zabeležile sigurnosne kamere vidi se čovek koji pritrčava nabujaloj reci i mostiću ne bi li pomogao drugom čoveku koji je već bio u vodi; on je seo na ivicu i jednom rukom pokušao da dohvati komšiju, držeći se drugom za ogradu koja u tom trenutku puca a on završava u nabujaloj reci koja ih je obojicu brzo odnela. Sve se odigralo u manje od 5 sekundi

Prema preseku stanja u 15 časova, do sada je ukupno evakuisano 45 osoba i to dve na teritoriji Grada Novog Pazara, devet na teritoriji opštine Sjenica, 12 na teritoriji opštine Prijepolje, četiri na teritoriji opštine Priboj, 16 na teritorija opštine Brus i dve u mestu Ivanje (Prijepolje).