Spasioci nikog ne ostavljaju ispod ruševina: Ovce preživele zemljotres u Turskoj (VIDEO)

Spasioci izvlače jednu po jednu zatrpanu životinju, što demonstrira njihovu volju da se spase svaki život

Izvlačenje preživelih iz ruševina u Turskoj se nastavlja i posle 18 dana od razornog zemljotresa koji je pogodio tu državu i Siriju. Spasioci ne ostavljaju ništa ispod ostataka građevina i prašine, a ovog puta u toku je spasavanje stada ovaca u gradu Gazijantep.

Na video snimku iz oblasti u južno-centralnoj Turskoj, vidi se kako ovce izlaze na svetlost dana. Spasioci izvlače jednu po jednu zatrpanu životinju, što demonstrira njihovu volju da se spase svaki život.

Prema poslednjim podacima, broj stradalih u potresu premašio je 50.000, dok je povređeno više od 115.000 ljudi, a stotine hiljada objekata srušeno je ili teško oštećeno.

Samo u Turskoj bilans žrtava iznosi 43.500, nakon zemljotresa magnitude 7,7 i 7,6 stepeni Rihterove skale, s epicentrom u provinciji Kahramanmaras. Nakon tog najvećeg podrhtavanja tla, usledilo je više od 7.200 zemljotresa.

Najnoviji jači potres zabeležen je u četvrtak, 23. februara predveče. Epicentar je bio u turskoj provinciji Hataj, jednoj od najpogođenijih oblasti, a jačina zemljotresa je bila pet stepeni Rihterove skale, na dubini od 10 kilometara.

Ministar pravde Turske Bekir Bozdag izjavio je da je 171 osoba uhapšena u okviru opsežne istrage pokrenute o urušavanju brojnih zgrada.

Svetska zdravstvena organizacija procenila je da je širom Turske i Sirije posle zemljotresa, humanitarna pomoć potrebna za oko 26 miliona ljudi.