Hiljade demonstranata u maršu u Berlinu protiv isporuke oružja Ukrajini

"Moramo tražiti dijalog i zapamtiti da će doći vreme posle rata kada ćemo moći da razgovaramo sa Rusima", rekao je Diter Auer, aktivista

Hiljade aktivista okupilo se u subotu kod Brandenburške kapije u Berlinu na protestu protiv isporuke vojne pomoći Ukrajini.

Na snimku se vidi kako aktivisti marširaju sa transparentima i nemačkim zastavama ukrašenim golubom mira. Levičarski pripadnici takođe su primećeni u toku protesta kako uzvikuju slogane dok je kolona marširala centrom prestonice.

"Moramo tražiti dijalog i zapamtiti da će doći vreme posle rata kada ćemo moći da razgovaramo sa Rusima", rekao je Diter Auer, aktivista.

Druga članica mitinga Marita rekla je da je došlo vreme da se ljudi 'rukuju' i da "zajedno preduzmu ove korake, a ne da šalju kasetne bombe ili tenkove".

U toku mitinga aktivisti su se izjasnili i protiv vakcinacije protiv korona virusa, NATO-a, nemačke savezne vlade i Zelenih.

Proteklih meseci širom Nemačke je održano nekoliko protesta na kojima se osuđuje umešanost zemlje u sukob Rusije i Ukrajine kroz isporuku oružja Kijevu.

Nemačka je sredinom maja najavila paket vojne pomoći od 2,7 milijardi evra (2,9 milijardi dolara) Ukrajini, što predstavlja njen najveći paket od početka vojne ofanzive.