Rusija predstavila najsavremenije oružje: Šta sve može da se vidi na forumu "Armija-2023"

Posetioci su mogli da vide najnoviju avionsku raketu NAR S-8KL sa kasetnom bojevom glavom, koja sadrži 24 bombe i automatsku snajpersku pušku IKA "opora", koja može samostalno da odredi i uništi metu

Na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija-2023" koji se održava u Kubinki, u Moskovskoj oblasti, predstavljeni su novi uzorci i prototipi ruske vojne tehnike.

Posetioci Foruma mogli su da vide savremene raketne sisteme "jars" i "avangard", kao i prototip besposadnog oklopnog vozila za podršku pešadije "zubilo".

Na snimku koje deli rusko Ministarstvo odbrane vidi se i kompleks za borbu protiv neprijateljskih dronova "rat".

Na vojno-tehničkom forumu je bila izložena i najnovija avionska raketa NAR S-8KL sa kasetnom bojevom glavom, koja sadrži 24 bombe i automatsku snajpersku pušku IKA "opora", koja može samostalno da odredi i uništi metu.

Međunarodni vojno-tehnički forum "Armija-2023" jedan je od glavnih događaja tog tipa u svetu, ocenio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Nadamo se da će forum dati značajan doprinos jačanju vojnotehničke saradnje sa novim partnerima i olakšati sklapanje ugovora koji će biti na obostranu korist", zaključio je ruski ministar.

On je poručio da se ruski odbrambeni kompleks veoma dobro prilagodio novim uslovima koji su posledica sankcija i istakao da je u pojedinim sferama kapacitet rada znatno uvećan.

Učešće u forumu je uzeo veliki broj stranih delegacija koje su ove godine odlučile da izlože svoje proizvode, a to je, prema rečima ministra, dobar pokazatelj i najbolji odgovor svima onima koji podržavaju sankcije uvedene protiv Moskve.