Ruski helikopteri Mi-35M uništili uporište Oružanih snaga Ukrajine kod Krasnog Limana

Posade helikoptera, nakon što su dobili koordinate cilja, poletele su sa baznog aerodroma i u interakciji sa naprednim avijacijskim nišandžijom, izvršili su prilaz meti i, koristeći avionske rakete, napale uporište ukrajinskih nacionalista

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak na kome posade jurišnih helikoptera Mi-35M Centralnog vojnog okruga uništavaju neprijateljsko uporište na Krasnolimanskom pravcu.

Posade višenamenskih jurišnih helikoptera Mi-35M Centralnog vojnog okruga uništile su neprijateljsko uporište u zoni Specijalne vojne operacije u toku izvođenja borbenih zadataka.

Posade helikoptera, nakon što su dobili koordinate cilja, poletele su sa baznog aerodroma i ušle u borbeni kurs. U interakciji sa naprednim avijacijskim nišandžijom, piloti helikoptera su izvršili prilaz meti i, koristeći avionske rakete, napali uporište ukrajinskih nacionalista.

Kako bi se isključilo otkrivanje neprijateljskih sistema protivvazdušne odbrane, lansiranja raketa su izvršena na maloj visini brzinom od oko 300 kilometara na čas.

Nakon uništenja svih zemaljskih ciljeva, piloti su se vratili u svoju bazu.

Danonoćnu pripravnost borbenih vozila obezbeđuje inženjersko-tehničko osoblje, koje nakon svakog leta proverava očitavanja instrumenata, stanje komponenti i sklopova.