Srpski turisti iz poplavljene Grčke za RT Balkan: Voda nadire u smeštaj, veze u prekidu

Biljana Kolar, državljanka Srbije, trenutno se nalazi u letovalištu u blizini Tesalije. Ona je za RT Balkan rekla da je situacija dramatična, s obzirom na to da je na putovanje povela i svoju unuku koja ima pet godina

U oblasti Pilion u jugoistočnom delu Tesalije u centralnoj Grčkoj, u protekla 24 časa, zabeležena je najveća količina padavina od kada su počela merenja.

Desetak porodica iz Srbije trenutno se nalazi u oblasti Pilion, gde je nevreme poplavilo stotine kuća i onemogućilo prohodnost puteva, rekao je za RTS ambasador Dušan Spasojević, istakavši da se traži način kako bi se što pre obezbedio kolektivni prevoz državljanima Srbije. 

Biljana Kolar, državljanka Srbije, trenutno se nalazi u letovalištu u blizini Tesalije. Ona je za RT Balkan rekla da voda nadire u smeštaj, da su veze u prekidu i da je situacija dramatična s obzirom na to da je na putovanje povela i svoju unuku koja ima pet godina.

"Nalazimo se u mestu Velika. Od ponedeljka sve do srede kasno popodne padala je kiša, uz to su česti udari gromova. Put koji deli obalu i smeštaj u kojem se nalazimo skoro da je poplavljen zbog visine talasa koji se ne smiruju", ističe za RT Balkan.

Opširnije pročitajte ovde.