Muke srpskih turista u Grčkoj: Nema životno ugroženih (VIDEO)

Grčka policija zabranila je saobraćaj u Volosu. Iz naše ambasade kažu da su svi srpski turisti bezbedni, da su u kontaktu sa našim agencijama i upozoravaju da se poštuju preporuke nadležnih

Nakon nezapamćenog nevremena i poplava u Grčkoj, tamošnja policija izdala je saopštenje da je zabranjen saobraćaj u Volosu. Iz naše ambasade kažu da su bezbedni svi srpski turisti koji letuju u Grčkoj, da su u kontaktu sa našim agencijama i upozoravaju da se poštuju preporuke nadležnih.

"Ispitujemo mogućnost da ih uz pomoć agencije, preko koje su došli organizovano, prevezemo do Srbije naročito one koji su ostali bez automobila. Pojedini turisti su nažalost i pored upozorenja nadležnih službi krenuli iz smeštaja samoinicijativno, stali na putu i pojedini su se snašli jer su ih neki domaćini primili i pružili pomoć. Nastojimo da u kontaktu sa civilnom zaštitom, a poziva je mnogo, prioritet damo samo onima koji su životno ugroženi. Takvih nema među srpskim turistima", objašnjava ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević.

Obilne padavine su i u Solunu, Larisi i na Skijatosu.

Opširnije pročitajte ovde.