Razoran zemljotres u Maroku, poginulo 820 ljudi, povređeno skoro 700 (VIDEO)

Zemljotres se dogodio u planinskom lancu Visoki Atlas u Maroku nešto posle 23 sata po lokalnom vremenu, na relativno maloj dubini od 18,5 kilometara, sa epicentrom 72 kilometra jugozapadno od Marakeša

Broj poginulih u zemljotresu magnitude 6,8 koji je sinoć pogodio Maroko porastao je na 820, dok je povređeno skoro 700 ljudi, saopštile su lokalne vlasti, a prenosi "Arabija".

Ministarstvo unutrašnjih poslova Maroka saopštilo je prethodno da je najmanje 296 ljudi poginulo u provincijama u blizini epicentra zemljotresa.

Saopšteno je da najviše štete i poginulih u teško dostupnim planinskim oblastima, a da su najmanje 153 osobe povređene i transportovane u bolnice na lečenje.

Zemljotres se dogodio u planinskom lancu Visoki Atlas u Maroku nešto posle 23 sata po lokalnom vremenu, na relativno maloj dubini od 18,5 kilometara, sa epicentrom 72 kilometra jugozapadno od Marakeša.

Američki geološki zavod saopštio je da je zemljotres bio preliminarne jačine 6,8 stepeni Rihterove skale, uz podrhtavanje koje je trajalo nekoliko sekundi.

Kako se navodi, došlo je i do naknadnog potresa jačine 4,9 stepeni Rihterove skale koji se dogodio 19 minuta kasnije.