Podignuta optužnica za ubistvo u Ribnikaru: Optuženi otac, majka, vlasnik streljane i instruktor

Otac dečaka je optužen za teško delo protiv opšte sigurnosti, odnosno da je godinu dana pre tragedije obučavao sina od 13 godina da rukuje oružjem i da gađa u mete, kao i da nije na bezbednom mestu čuvao oružje i municiju

Nakon više od pet meseci podignuta je optužnica protiv oca dečaka koji je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović danas je saopštio da su dva tužioca vodila istragu, da je u njoj učestvovalo mnogo pripadnika državnih službi i da je optužnica napisana na 267 strana.

Otac V. K. je optužen za teško delo protiv opšte sigurnosti, odnosno da je u periodu od godinu dana pre tragedije obučavao sina od 13 godina da rukuje oružjem i da gađa u mete. Takođe je optužen da nije na bezbednom mestu čuvao oružje i municiju, umesto u metalnom sefu, što je po propisu.

On je takođe omogućio detetu da dođe u posed dva pištolja. Sin je došao u posed oružja 1. maja, kada je napunio oružje sa 92 metka i stavio ih kod sebe, a 3. maja u ranac i poneo u školu.

Opširnije pročitajte ovde.