RT u Hamasovim tunelima u Gazi (VIDEO)

Borci su tu da se bore i da napadnu, a glavni zadatak jedinice El-Nuhba je prodor iza linije fronta, kaže jedan od pripadnika Hamasa

Opsežan lavirint tunela koji je izgradila palestinska grupa Hamas proteže se preko gusto naseljenog pojasa, skrivajući borce i njihov raketni arsenal. Dužina podzemnih prolaza ispod Gaze, kojih je Izrael nabrojao bezmalo 1.300, procenjena je na više od 500 kilometara.

"Ovde počinje naše putovanje u tunele Pojasa Gaze. Nalazimo se u jednom od najdubljih tunela koji pripadaju brigadama Kuds, vojnom krilu palestinskog islamskog pokreta otpora Hamas, a samo konopac koji koriste snage razdvaja civilni od vojnog života", kaže dopisnik RT Arabik direktno iz tih tunela.

Jedan od pripadnika Hamasa kazao je da su borci tu da se bore i da napadnu, kao i da je glavni zadatak jedinice El-Nukhba prodor iza linije fronta.

"Ne udaljavamo se od tačaka sa kojih lansiramo naše rakete, jer nakon lansiranja projektila pripremamo nove rakete. Spremamo se za dugu bitku. Možda će trajati mesecima", ocenio je Hamasov borac.