Putin posetio dečiji medicinski centar, poklonio im igračke i fotografisao

Predsednik Rusije su upoznali o radu nove klinike, a potom je posetio odeljenja za rehabilitaciju i terapiju, gde je nakratko razgovarao sa pacijentima centra, njihovim roditeljima i fotografisao sa decom

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je danas Nacionalni medicinski istraživački centar za dečiju hematologiju, onkologiju i imunologiju i novu zgradu nuklearne medicine koja je otvorena početkom novembra, prenosi Kremlj.

Predsednika su upoznali o radu nove klinike, potom je posetio odeljenja za rehabilitaciju i terapiju, gde je nakratko razgovarao sa pacijentima centra, njihovim roditeljima i poklonio deci igračke.

Posetio je i odeljenje anesteziologije i intenzivne nege, operacionu salu, odeljenje dečje onkologije, hirurgije glave i vrata i neurohirurgije - igraonicu i školske prostorije.

Društvo su mu pravili ministar zdravlja Viktor Fisenko, generalni direktor Dečjeg centra Galina Novičkova i glavni lekar Dmitrij Litvinov.

Nacionalni medicinski istraživački centar Dmitrij Rogačov je jedna od vodećih svetskih klinika za lečenje onkoloških i hematoloških bolesti kod dece. Odluka da se otvori doneta je 2005. godine nakon sastanka Vladimira Putina i desetogodišnjeg Dime Rogačova, koji je imao leukemiju, po kome je centar kasnije i dobio ime.