Počeo Sajam vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana"

Otvaranju je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Kapije sajma Vinska vizija Otvorenog Balkana otvorene su danas za profesionalne kupce i zvanice sajma, čime je u Beogradu počeo drugi po redu međunarodni sajam koji se održava u okviru inicijative Otvoreni Balkan. 

Brojni posetioci iz raznih krajeva sveta koji ulaze u sajamski kompleks, a on ove godine zauzima 44.000 metara kvadratnih, mogu već na početku da se upoznaju sa najčuvenijim vinima iz tri zemlje članice OB, Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Postavljene su velike makete flaša "Kratošije" , "Vraneca" i "Stanušine" iz Severne Makedonije, "Grašca" i "Tamjanike" iz Srbije, kao i "Plisi bardhe", "Kallmet" i "Roze" iz Albanije.

Na ulazu su postavljene zastave OB a atmosfera u halama već je živa, pošto profesionalni kupci već obilaze postavljene štandove.

Sajam će ove godine okupiti više od 600 izlagača iz brojnih vinarija, destilerija, gastronomskih kompanija, i to iz više od 28 zemalja što je duplo više izlagača nego lane.

Polovina izlagača je iz zemalja članica Otvorenog Balkana i to 260 iz Srbije, 74 iz Severne Makedonije i 21 iz Albanije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će za godinu-dve moći da se kaže da Srbija ima bolja vina od nekoliko zemalja Evropske unije u okruženju.