Uklonjeni vozovi sa mesta sinoćnje nesreće kod Odžaka

Isleđenje ove nesreće vrši istražna komisija Infrastrukture železnice Srbije

Pruga Odžaci - Ratkovo koja je bila zatvorena zbog sinoćnje železničke nesreće kod Odžaka, kada je putnički voz naleteo na teretni, danas od 14:30 ponovo je otvorena za teretni i putnički saobraćaj, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prekid u organizaciji saobraćaja vozova na ovom delu pruge trajao je od sinoć u 18:42 i zbog pomenute nesreće bili su otkazani vozovi za prevoz putnika na relaciji Sombor - Novi Sad - Sombor.

U sudaru dva voza nije bilo poginulih, dok su 52 osobe povređene i zbrinute u Opštoj bolnici "Dr Radivoj Simonović" u Somboru.

Pet pacijenata je hospitalizovano, od kojih je jedan sa teškim telesnim povredama jetre i prelomima rebara smešten na Jedinici intenzivne nege. Četiri pacijenta nalaze se u stabilnom stanju i smešteni su na Odeljenje hirurgije zbog povrede glave i preloma rebara.

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je danas da je tokom istražnog postupka zaposleni tog preduzeća J.M. na poslovima otpravnika vozova u stanici Ratkovo usmeno priznao propust u radu koji je izazvao nastanak sinoćne železničke nesreće kod Odžaka, kada je putnički voz naleteo na teretni.