Predstavljena nova vozila Vojske Srbije, među njima i specijalni kvadovi

Novonabavljena vozila deo su Modela opremanja Vojske Srbije neborbenim vozilima prema različitim kapitalnim projektima čija je realizacija predviđena do 2028. godine

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik GŠ Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu, novonabavljena vozila za Vojsku Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Novonabavljena vozila deo su Modela opremanja Vojske Srbije neborbenim vozilima prema različitim kapitalnim projektima čija je realizacija predviđena do 2028. godine, a u okviru aktuelnog težište je na vozilima za prevoz lica, teretnim vozilima velike nosivosti, kao i specijalnim neborbenim vozilima.

Načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba general-major Srđan Petković i pukovnik Dragiša Zinaja iz te uprave predstavili su ministru Vučeviću i generalu Mojsiloviću nova vozila, njihove karakteristike i namenu.

Predstavljena su nova vozila koja su prvi put nabavljena za potrebe jedinica Vojske Srbije kvadovi, namenjeni za prevoženje po svim vrstama terena. Reč je o tzv. "Off - road" vozilima koja su na osnovu svojih tehničkih karakteristika sposobna da savladaju najteže terene i podloge, a gusenice omogućavaju kretanje u zimskim uslovima po snežnim površinama, gde će posebnu namenu imati u službi traganja i spasavanja.

Takođe, među vozilima koja su prikazana su i vozila veće nosivosti - tegljači sa teretnom poluprikolicom i savremeni teretni automobili sa utovarnim rampama, zatim autobus i vatrogasna vozila za gašenje svih vrsta požara.