Brnabić u Briselu: Dobre vesti za Srbiju

Na pitanje šta očekuje od samita premijer Srbije je rekla da je to prilika da "mi sa Zapadnog Balkana možemo da dobijemo dodatna sredstva od nekih čak šest milijardi evra, od čega četiri milijarde u kreditima, i dve kroz grantove, odnosno bespovratna sredstva"

Premijer Mađarske Viktor Orban i premijerka Srbije Ana Brnabić pohvalili su odlične političke i ekonomske odnose dve zemlje, saopštio je danas Orbanov portparol Bertalan Havaši nakon razgovora dvoje lidera u Briselu.

Mađarski premijer je rekao Brnabićevoj da je "nepravedno" to što Brisel "bez ikakvog razloga" pravi izuzetak i ubrzava integraciju Ukrajine u Evropsku uniju, a istovremeno usporava pregovore o integraciji sa zemljama Zapadnog Balkana.

Brnabićeva je na pitanje Tanjuga šta očekuje od današnjeg samita, rekla da očekuje i dobre rezultate i razgovore oko novog Plana rasta za Zapadni Balkan.

"Dobro je što imamo samit EU - Zapadni Balkan jer je to, pored evropske političke zajednice, jedan novi format u okviru koga mi sa Zapadnog Balkana uvek možemo da razgovaramo otvoreno, iskreno i potpuno transparentno sa liderima EU. Tako da je dobra stvar. Razgovor je uvek dobra stvar", rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da očekuje "dobre rezultate i dobre razgovore oko novog Plana rasta za Zapadni Balkan".

"To je prilika da mi sa Zapadnog Balkana možemo da dobijemo dodatna sredstva od nekih čak šest milijardi evra, od čega četiri milijarde u kreditima, i dve kroz grantove, odnosno bespovratna sredstva", objasnila je Brnabićeva.

Opširnije pročitajte ovde.