Razgovarali Putin i devojčica kojoj je ispunio novogodišnju želju: Hvala što ste ostvarili moj san!

Osim Bajkala, za koje je predsednik Rusije rekao da je jedno od najlepših mesta na svetu, Kristina iz Sahalina posetila je sa porodicom i najveći rečni izvor na svetu - izvor reke Angara, nakon čega je predsedniku zahvalila što joj je ispunio želju

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa malom Kristinom Sin iz Sahalina, kojoj je nedavno ispunio želju u okviru kampanje "Jelka želja", obezbedivši joj putovanje na Bajkal. 

Kristina je posetila ne samo najdublje jezero na svetu, već i izvor reke Angara, koji se smatra za najveći izvor na svetu, ali i muzej Bajkala.

Prema rečima devojčice, sve joj se jako dopalo, a Putin je napomenuo i da se jednom prilikom u batiskafu, odnosno posebnoj maloj podmornici, spustio na samo dno Bajkala, to jest na dubinu od skoro dva kilometra.

"Bajkal je jedno od najlepših mesta na svetu", kazao je Putin.

Nakon toga, predsednik Rusije je kratko porazgovarao i sa Kristininim roditeljima, koje je upitao da li im se sve svidelo, da li je sve proteklo po planu i da li slučajno Kristina i njeni roditelji imaju još neku želju. 

Za kraj, Putin je Kristini poželeo uspeh u učenju i sportu u narednoj godini, kao i da u svemu čemu se bude bavila uživa i postiže rezultate. 

"Želim da Vam zahvalim što ste ispunili moj san! Takođe, želim da Vam čestitam Novu godinu i Božić, poželim zdravlje i sreću, kao i to da se i svi vaši snovi ostvare", poručila je mala Kristina.