Još jedan teroristički akt Kijeva u Belgorodu: U napadu poginulo šest osoba, među njima i dete

Rusija će današnji napad ukrajinskih snaga na Belgorod u kom su poginuli nedužni civili predočiti relevantnim međunarodnim organizacijama i Savetu bezbednosti UN, poručila je portparolka ruskog MSP

Ukrajinska vojska je ponovo gađala ruski grad Belgorod. U današnjem napadu ukrajinskih snaga na tržni centar je poginulo šest osoba, među kojima je i dete, i ranjeno 17, uključujući i petoro dece, rekao je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruski PVO sistem oborio 14 projektila iznad grada, koje su ispaljene iz ukrajinskog višecevnog raketnog sistema RM-70 "vampir" i tako sprečio pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad na  teritoriji Ruske Federacije.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je napad ocenila kao "još jedan teroristički akt kijevskog režima koji je doneo smrt civilima".

Rusija će današnji napad ukrajinskih snaga na Belgorod u kom su poginuli nedužni civili među kojima je i dete predočiti relevantnim međunarodnim organizacijama i Savetu bezbednosti UN, ukazala je Zaharova.