Ruska zastava se vijori u oslobođenoj Novomihajlovki

Na snimku iz Novomihajlovke vojnici 155. odvojene brigade marinaca Pacifičke flote grupe trupa "Vostok" mirno se kreću po selu sa zastavama Rusije, kako bi ih postavili na jednu od zgrada - najvišu sačuvanu tačku sela

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak iz potpuno oslobođenog naselja Novomihajlovka, Donjecka Narodna Republika, u Ugledarskom odseku južnodonjeckog pravca Specijalne vojne operacije.

Na snimku iz Novomihajlovke, vide se vojnici 155. odvojene brigade marinaca Pacifičke flote grupe trupa "Vostok" kako se mirno kreću po selu sa zastavama Rusije, kako bi ih postavili na jednu od zgrada - najvišu sačuvanu tačku sela.

Malo selo ukrajinskih oružanih snaga pretvoreno je u ozbiljno utvrđeno područje.

Ukrajinska vojska već dugi niz godina tu kopa rovove i puni uporišta betonom, dok su stambeni i društveni objekti pretvoreni u vatrena mesta, a svi prilazi minirani.

Teški topovi ukrajinskih oružanih snaga su čak bili smešteni u lokalnoj crkvi, u čijem podrumu je bilo opremljeno sklonište za ljudstvo.

Ministarstvo navodi da su čak i na prilazu selu, ruski jurišnici naišli na otpor neprijateljskih jedinica skrivenih u šumskim plantažama, krećući se napred uz podršku artiljerijske vatre i višecevnih raketnih sistema.

VV inauguration
banner