Relativizacija sa Ljiljanom Smajlović: Gost Nele Karajlić

Muzičar i pisac Nenad Janković osvrnuo se i na period kada su nastajali i trajali "Zabranjeno pušenje" i "Top lista nadrealista", na vreme kada se ništa nije smelo javno reći

U novoj epizodi emisije "Relativizacija" Ljiljana Smajlović ugostila je dr Neleta Karajlića, to jest Nenada Jankovića, frontmena grupe "Zabranjeno pušenje", pisca, muzičara, veliku zvezdu, Sarajliju i Beograđanina.

Neminovan je bio osvrt na vreme kada su nastajali i trajali "Zabranjeno pušenje" i "Top lista nadrealista", vreme kada se ništa nije smelo javno reći, kada je Karajlić zapravo i radio nešto što se nije smelo, dok se sada sve sme, niko se ne dovija, nema metafora, komunikacija je vrlo eksplicitna i uvredljiva.

"Sada je buka, toliko je informacija, akcija i reakcija. S pojavom društvenih mreža, stvorio se jedan zvučni zid pa ne možete da odvojite žito od kukolja. Taj zvučni zid proizvodi mnogo buke od koje se sve teže čujemo, dok neko ko želi da ga čuju, počinje da preteruje, naročito novinari. Odavno sam prestao da čitam bilo šta na mrežama iako sam na početku bio vrlo intrigiran", kaže Karajlić.

Opširnije pročitajte ovde.