Ubijen egipatski vojnik u sukobima sa IDF

U blizini graničnog prelaza Rafa došlo je do sukoba između izraelskih i egipatskih vojnih trupa

U blizini graničnog prelaza Rafa došlo je do sukoba između izraelskih i egipatskih vojnih trupa. Prema prvim nezvaničnim informacijama, u pucnjavi je ubijen jedan egipatski vojnik.

Izraelska vojska potvrdila je incident sa pucnjavom na granici Rafa.

"Pre nekoliko sati dogodio se incident sa pucnjavom na egipatskoj granici, u toku je istraga, a mi smo u kontaktu sa egipatskom stranom u vezi sa tim", rekao je portparol izraelske vojske.

Egipat je potvrdio smrt svog u pucnjavi u blizini graničnog prelaza Rafa.

Prema rečima portparola vojske, u toku je istraga radi utvrđivanja okolnosti incidenta.

Egipatski izvori okrivili su Izrael za incident i rekli za "Al Arabiju" da je pucnjava na kontrolnom punktu Rafa "počela sa izraelske strane".

Broj Palestinaca poginulih u izraelskom napadu na kamp za raseljene u gradu Rafa na jugu Pojasa Gaze porastao je na 45, a među ubijenima su najmanje polovina žene, deca i stariji ljudi, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Gaze, javio je Rojters.

Agencija Vafa navela je da je najmanje osam raketa pogodilo šatore u severozapadnom delu grada, gde su smešteni raseljeni Palestinci.

Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da njegova terenska bolnica u Rafi prima veliki broj povređenih, a da i druge bolnice primaju veliki broj pacijenata.

Visoki zvaničnik Hamasa Sami Abu Zuhri opisao je napad u Rafi kao "masakr".

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su izvele precizan napad na kompleks Hamasa u gradu Rafa, gde su se okupljali visoki zvaničnici te palestinske militantne grupe, preneo je "Tajms of Izrael".

Opširnije pročitajte ovde.