Marš Berlinom protiv NATO: "Nemačka prima naređenja od Vašingtona"

Protesti su održani nakon eksplozivnih izjava nemačke vlade ranije ove nedelje u vezi sa ukrajinskom upotrebom oružja koje je isporučio Zapad za udare duboko u Rusiji

Stotine antiratnih aktivista izašlo je na ulice u centru Berlina u subotu zahtevajući prekid isporuke oružja Ukrajini i protiv opasne antiruske retoriku, povodom odluke Berlina da dozvoli Kijevu udare duboko u Rusiji.

Demonstranti su marširali sa zastavama i transparentima na kojima je pisalo "Svetski mir sa Rusijom i Kinom ili želite svetski rat sa SAD/NATO?", "Stop ratu i govor mržnje protiv Rusije! Rusija nije naš neprijatelj!", "NATO je agresor, a ne Rusija", "Zaustavite rusofobiju u politici i medijima"...

Aktivisti su optužili nemačku vladu da donosi političke odluke  "po naređenju Vašingtona"  i upozorili na posledice direktnog sukoba sa Moskvom.

"Kada vidite kako je nemačka vlada uništila svoju jedinu ekonomiju dogovorom sa Vašingtonom da mogu da dignu u vazduh gasovode Severni tok, onda vidite da Nemačka ne kontroliše situaciju, već samo sledi naređenja Vašingtona", rekao je jedan od demonstranata.