Srpski parlamentarci posetili Kinesku železničku grupu u Pekingu

Parlamentarna delegacija Narodne skupštine boravi u Pekingu, gde je danas učestvovala u Četvrtom sastanku Komisije za saradnju Narodne skupštine Srbije i Stalnog komiteta Svenarodnog kineskog kongresa

Delegacija Narodne skupštine Srbije posetila je danas u Pekingu Kinesku železničku grupu, jednu od najznačajnijih kineskih kompanija iz oblasti infrastrukture.

Kineska železnička grupa je korporacija koja objedinjuje delatnosti iz više oblasti i ima svoje objekte u 105 zemalja. Korporacije je uključena u mnoge infrastrukturne projekte u zemlji i inostranstvu, poput projekta brze pruge koja se gradi do Subotice.

Šefica srpske delegacije, potpredsednica Narodne skupštine Marina Raguš, navela je prilikom posete kompaniji da je projekat izgradnje brze pruge do Subotice mnogo više od infrastrukturnog povezivanja i ukazala predstavnicima kompanije da je Kineska železnička grupa uspela da izgradi jako dobar odnos sa lokalnom zajednicom.

Parlamentarna delegacija Narodne skupštine boravi u Pekingu, gde je danas učestvovala u Četvrtom sastanku Komisije za saradnju Narodne skupštine Srbije i Stalnog komiteta Svenarodnog kineskog kongresa.