Muhamed Jusufspahić u "Relativizaciji": Amerika je danas u vlasništvu cionista

"Kapital ima moć da raseljava, da započinje ratove i time pokreće ljude s njihovih ognjišta. A ko je štampar para? Cionisti koji imaju američko državljanstvo", kaže sagovornik Ljiljane Smajlović

U novoj epizodi emisije "Relativizacija" Ljiljana Smajlović razgovarala je s Muhamedom Jusufspahićem, predsednikom Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije i ambasadorom Srbije u Saudijskoj Arabiji.

Na početku razgovora a na temu aktuelne rezolucije o (navodnom) genocidu u Srebrenici koja je usvojena u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, autorka primećuje da brojne islamske zemlje nisu podržale ovaj sporni dokument, što prema njenim rečima ukazuje na bolje odnose Srbije i islamskog sveta, posebno posle ratova 1990-ih, a čemu je doprineo i Jusufspahić kao prvi ambasador u Saudijskoj Arabiji, državi u kojoj ni Jugoslavija nije imala diplomatsko predstavništvo.

"Trebalo je na pravi način predstavljati svoju zemlju, ali i zajednicu muslimana svoje zemlje. Cilj nam je bio da se s muslimanskim svetom uspostave što bolji odnosi i da se pokaže da mi u Srbiji, kao muslimani, slobodno živimo i možemo da predstavljamo Srbiju gde god da je to potrebno, to jest da smo na tu temu ravnopravni s bilo kim", kaže Jusufspahić.

Opširnije čitajte ovde.