Putin o kosovskom presedanu i Jugoslaviji: Do tragedije na Balkanu doveo Zapad

Problemi koji su se nakupili u bivšoj Jugoslaviji su se uvećali zbog grubog spoljašnjeg mešanja. Već tada se u punom sjaju pokazao glavni princip diplomatije NATO-a - optužiti jednu stranu za sve, poručio je predsednik Rusije

Istina je da su postojali problemi u bivšoj Jugoslaviji, ali do eskalacije je došlo pošto se umešao Zapad, poručio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova.

"Problemi koji su se nakupili u bivšoj Jugoslaviji su se brzo uvećali zbog grubog spoljašnjeg mešanja. Već tada se u punom sjaju pokazao glavni princip diplomatije NATO-a, koji je duboko poročan i ne dovodi do efikasnih rezultata pri rešavanju kompleksnih sukoba. A taj princip se, upravo, zasniva na tome da se jedna od strana – ona koja im se iz nekog razloga ne sviđa – optuži za sve grehe, te da se na nju obruše političkom, informacionom i vojnom moći, uključujući tu i ekonomske sankcije i restrikcije", rekao je Putin, nakon čega je podsetio da je takvo delovanje zapadnih zemalja bilo i u Iraku, Libiji i Siriji.

Opširnije pročitajte ovde.