Putin i Kim Džong Un se provozali "aurusom" i prošetali Pjongjangom

Ruski predsednik je, pored toga što je severnokorejskom lideru poklonio još jedan ruski automobil, tokom neformalnog dela posete provozao domaćina "aurusom"

Ruski predsednik Vladimir Putin provozao je ruskim "aurusom" severnokorejskog lidera Kim Džong Una, nakon čega su lideri prošetali korejskom prestonicom.

Tokom prijateljske posete Putina Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji je, pored zvaničnih sastanaka i razgovora, organizovan niz neformalnih događaja. Ruski predsednik i severnokorejski lideri su posetili koncert u čast Putinove posete, razgovarali oči u oči bez medija i razmenili poklone.

Jedan od poklona koje je Putin poklonio Kim Džong Unu je novi automobil ruske proizvodnje "aurus", a tu su i admiralski bodež i servis za čaj, naveo je ranije pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

Ušakov nije konkretno rekao šta je Putin dobio kao poklon, ali je napomenuo da su "povezani sa imidžom" ruskog predsednika.

Ovo nije prvi put da ruski predsednik poklanja "aurus", jer je i ranije, 18. februara, vozilo iste marke poklonio Kim Džong Unu "za ličnu upotrebu". Takođe, Putin je "aurs" poklonio i kralju Bahreina Hamadu bin Isi El Halifu.