Nikola Tanasić u "Relativizaciji": Kmetluk evropskih političkih elita prema Americi je zapanjujući

"Suverena je ona država koja sama može da odluči hoće li krenuti u rat ili sklopiti mir, a danas je takvih zemalja vrlo malo. Takođe, postoji veliki nivo pokorenosti u ponositim zemljama Evrope koje nikada nisu bile zvanično pokorene", kaže sagovornik Ljiljane Smajlović

U novoj epizodi "Relativizacije", Ljiljana Smajlović je razgovarala s filozofom Nikolom Tanasićem, kolumnistom našeg portala i "Nove srpske političke misli", o tome zašto smo danas veći Srbi nego u vreme bombardovanja, zatim o kolonijalnom položaju brojnih zemalja sveta, rezoluciji o Srebrenici, ali i o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu – fudbalu.

Povodom četvrt veka od NATO agresije na SR Jugoslaviju, Tanasić konstatuje da mu se čini da smo se od tog vremena promenili, odnosno da se mnogo više bavimo onim što se naziva identitetska politika, čiji su aspekti pre 20, 30 godina bili u zapećku, što namerno, što slučajno, našom ili krivicom drugih, iako je nesporno da se te ključne 1999. nacionalna pripadnost probudila u punom jeku.

Opširnije pročitajte u zasebnoj vesti ovde.