Vučić: Primećena pojačana dejstva izviđačkih vazduhoplova – Albanci dizali "bajraktare"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sednici proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije u kasarni "Banjica 2" u Beogradu

Oprema i naoružanje Srbije se uvećavaju, kao i ubojna sredstva, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon sednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije u kasarni "Banjica 2" u Beogradu.

"Mnogo izazova imamo. Velike snage okupljene su u regionu iz različitih razloga – od značajnih snaga susednih zemalja do ogromnog broja pripadnika NATO-a na Kosovu i Metohiji, u ovom trenutku i do 4.534 pripadnika. Mi računamo na dobru saradnju sa KFOR-om i NATO trupama i verujemo da će doprineti stabilizaciji prilika na Kosovu i Metohiji. U ovom trenutku imate i u okviru misije LTA 1.500 NATO vojnika u BiH, koje su pojačane nečim što je novina. To su strateške rezerve koje je postavila Evropska unija i one se ne nalaze na toj teritoriji, već na teritoriji susednih zemalja Rumunije, Mađarske, Bugarske", rekao je Vučić, dodajući da veruje da to ni na koji način neće biti upotrebljeno protiv Srba i Srbije.

Uočena su, kaže, pojačana dejstva vazduhoplova i dronova sa izviđačkim namerama prema Srbiji, a bez prelaženja granice, i to iz svih smerova.

Opširnije pročitajte ovde.