Ekonomija

"Srbijavoz" menja cene karata od 1. septembra: Kako do popusta?

"Srbijavoz" i u narednom periodu nastaviti da unapređuje korisničko iskustvo i nastojati da putovanje železnicom, koje predstavlja ekološki najprihvatljiviji i najpovoljniji vid prevoza, učini još udobnijim i pristupačnijim za sve putnike
"Srbijavoz" menja cene karata od 1. septembra: Kako do popusta?© TANJUG/ Srbijavoz

"Srbijavoz" nastoji da unapredi iskustvo putovanja železnicom uvođenjem pogodnosti za kupovinu karata putem interneta, a najavljeno poskupljenje cena voznih karata od 1. septembra 2024. godine može da bude bezbolnije uz mobilnu aplikaciju i popust od 10 odsto, umesto dosadašnjih pet odsto.

Tako će karta za "Soko" na relaciji Beograd – Novi Sad koštati 661 dinar ako se kupi onlajn, odnosno 734 dinara ako se kupi na blagajni ili kartomatu. Na povratne karte u oba slučaja važiće popust od 20 odsto.

"Dodatno, svi putnici koji su karte kupili preko mobilne aplikacije već od ovog meseca dobijaju puš notifikacije sa obaveštenjima o eventualnim odstupanjima od planiranog reda vožnje u polasku, kao i tokom vožnje", navode u saopštenju.

Dodaju da će se istovremeno primenjivati fiksna naknada za kupovinu karata u vozu koja će na osnovnu cenu karte iznositi dodatnih 500 dinara.

"Do kraja avgusta putnici će moći da koriste i 23 nova kartomata koji
će raditi 24 časa na stanicama širom Srbije, a još 35 kartomata biće instalirano do kraja godine", ističu iz "Srbijavoza".

Navodi se da će "Srbijavoz" i u narednom periodu nastaviti da unapređuje korisničko iskustvo i nastojati da putovanje železnicom, koje predstavlja ekološki najprihvatljiviji i najpovoljniji vid prevoza, učini još udobnijim i pristupačnijim za sve putnike.

image