Ekonomija

Putinov ekonomski savetnik: U Rusiji cvetaju domaći brendovi

Egzodus zapadnih firmi iz Rusije ostavio je praznine koje sada popunjavaju lokalni proizvođači, koji prave kvalitetniju robu
Putinov ekonomski savetnik: U Rusiji cvetaju domaći brendoviwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Novi domaći brendovi u Rusiji brzo napreduju i šire se na strana tržišta, rekao je Maksim Oreškin, ekonomski savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina. 

Oreškin je to izjavio tokom Istočnog ekonomskog foruma, koji je počeo u nedelju u Vladivostoku na Dalekom istoku Rusije.

"Domaći brendovi rastu za desetine procenata, neki za sto odsto. Ruski brendovi preuzimaju domaće tržište i ulaze na međunarodna tržišta, a proces se ubrzava", istakao je Putinov savetnik. 

Egzodus zapadnih firmi iz Rusije ostavio je praznine koje sada popunjavaju lokalni proizvođači, koji proizvode kvalitetniju robu, poput odeće i igračaka, rekao je Oreškin. 

Dodao je da se u sklopu tog procesa otvaraju nova radna mesta i rastu plate.

Četvorodnevni Istočni ekonomski forum ima za cilj proširenje saradnje u oblasti trgovine i investicija sa svim zainteresovanim stranim partnerima. Očekuje se da će na ovogodišnjem forumu biti oko 7.000 učesnika, a najveći broj stiže iz Indije, Kine, Laosa, Mongolije i Mjanmara.

image