Ekonomija

Ruski proizvođač luksuznih vozila najavljuje novi model: Biznis klasa po pristupačnijim cenama

Prvi model automobila u luksuznoj liniji "Aurus" je bila limuzina "Senat". Proizvodnja ovog vozila je počela u maju 2021. godine i sada se prodaje za 36,5 miliona rubalja, odnosno za oko 365.000 evra
Ruski proizvođač luksuznih vozila najavljuje novi model: Biznis klasa po pristupačnijim cenamawww.globallookpress.com © © Maksim Konstantinov

Ruski proizvođač luksuznih vozila "Aurus" započinje proizvodnju novih automobila biznis klase koji će se prodavati već od 2025. godine po pristupačnijim cenama, izjavio je danas potpredsednik Vlade Rusije i šef Ministarstva industrije i trgovine Rusije Denis Manturov.

"Planiramo da pokrenemo liniju automobila Es klase u bliskoj budućnosti... Postoje i Es klasa i E klasa. Biće u drugoj cenovnoj kategoriji, pristupačniji, njihova proizvodnja će biti masovnija", rekao je Manturov, prenosi "Komersant".

On smatra da će novi automobili firme "Aurus" biti "interesantni i prestižni" za kupce.

Prvi model automobila u luksuznoj liniji "Aurus" je bila limuzina "Senat". Proizvodnja ovog vozila je počela u maju 2021. godine i sada se prodaje za 36,5 miliona rubalja, odnosno za oko 365.000 evra.

U novembru 2022. godine je započela proizvodnja drugog Aurusovog modela SUV "Komendant" koji je dostupan kupcima za oko 337.000 evra.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u avgustu 2023. godine naložio Vladi Rusije da državni službenici treba da se voze u automobilima domaće proizvodnje, a predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin je rekao da će ruski poslanici u budućnosti koristiti vozila kompanija "Moskvič", "Lada" i "Aurus".

image