Ekonomija

Mali: "Er Srbija" nastavlja da obara rekorde

Ministar finansija je podsetio da je nekadašnji JAT bio na rubu bankrota
Mali: "Er Srbija" nastavlja da obara rekorde© Tanjug/RADE PRELIĆ

"Er Srbija" je u prošloj godini prevezla 53 odsto više putnika u odnosu na godinu pre, saopštio je ministar finansija Siniša Mali.

"'ER Srbija' nastavlja da obara rekorde i da postiže fantastične rezultate! Pre deset godina, imali smo JAT koji je bio na rubu bankrota. Danas, deceniju kasnije, srpska nacionalna avio - kompanija živi viziju koju smo tada tek sanjali. 'Er Srbija' je u prošloj godini prevezla 4,19 miliona putnika, što je skok od 53 odsto u odnosu na godinu pre", napisao je ministar Mali na Instagramu.

Po njegovim rečima, taj rast se odvija na svim poljima, pa tako danas kompanija ima 44 odsto više letova i to na 23 nove destinacije, 87 ruta u redovnom saobraćaju do 34 zemlje na četiri kontinenta.

Dodao je da je od 17. maja, nakon više od 30 godina, "Er Srbija" ponovo počela da leti do Čikaga, a za prvih šest meseci, između Beograda i Čikaga letelo je više od 25.000 putnika.

"Tokom letnje sezone naš nacionalni avio-prevoznik je do Njujorka leteo svakog dana u nedelji. Na ovaj način, srpska nacionalna avio-kompanija je tokom letnje sezone putnicima nudila do 10 nedeljnih letova između prestonice Srbije i Severne Amerike. Rast leta ove kompanije ka rekordima rezultat je decenije rada na rastu ugleda, mogućnosti, tržišta, kompanije koja je postala svetska. Nastavite da letite visoko! Čestitam!", zaključio je Mali.

image