Ekonomija

Đedović Handanović: Nema poskupljenja električne energije i gasa

Ministarka energetike je poručila da cene ostaju iste, među najnižim u Evropi
Đedović Handanović: Nema poskupljenja električne energije i gasa© FOTO TANJUG / MRE / Emilija Jovanović

Ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović je izjavila da su netačni i zlonamerni navodi da će ove godine doći do poskupljenja cena električne energije i gasa i dodala da su takođe, netačni i zlonamerni navodi da se odlažu poskupljenja zbog izbora i blage zime.

"Nije tako teško utvrditi da smo više puta još početkom novembra prošle godine, po okončanju revizije aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, saopštili građanima da za 2024. nisu planirana poskupljenja. Dakle, pre izbora i pre zime", objavila je Đedović Handanović na platformi Iks.

Kada je reč o električnoj energiji, ona je naglasila da je ove godine naglasak na restrukturiranju EPS-a, ali "bez ikakvih naznaka za povećanjem cene kilovat-časa", što je kako dodaje "potvrđeno tokom poslednjih razgovora sa MMF-om u novembru prošle godine".

Đedović Handanović je objasnila da isto važi i za gas, i da je bilo "pod znakom pitanja kako će se najavljena taksa za tranzit kroz Bugarsku odraziti eventualno na cenu, ali pošto taksa nije zaživela, nema nikakve potrebe da pričamo o povećanju cene gasa".

"Dakle, dragi građani - cene ostaju iste, među najnižim u Evropi", poručila je ministarka.

image