Ekonomija

Lučić: Kupovina TAG uređaja u svim MTS poslovnicama od značaja i za dijasporu

Lučić je rekao da će kada "Putevi Srbije" dogovore sa Hrvatskom i Grčkom integrisanu naplatu putarine korisnici iz dijaspore koji kupe TAG u MTS poslovnicima moći da jednostavno putuju kroz te zemlje
Lučić: Kupovina TAG uređaja u svim MTS poslovnicama od značaja i za dijasporu© Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić izjavio je danas da će najavljena mogućnost kupovine TAG uređaja biti od posebnog značaja i za ljude koji žive u dijaspori, jer će moći da ih kupe u MTS poslovnicama u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji.

Lučić i direktor preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak potpisali su juče sporazum o poslovnoj saradnji dva preduzeća kojim će vozačima od 1. juna biti omogućena kupovina TAG uređaja u svim MTS poslovnicama širom Srbije, a direktor "Telekoma" je pojasnio da je reč o novoj vrsti taga koja je povezana sa platnom karticom.

"Najpre ćemo početi da prodajemo u svim našim poslovnicama u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, ali mislim da je još bitnije za naše ljude iz dijaspore što će u našim poslovnicama u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji moći da uzmu taj TAG, to je inače ova nova vrsta taga koja je povezana sa platnom karticom", naveo je Lučić za RTS.

Lučić je rekao da će kada "Putevi Srbije" dogovore sa Hrvatskom i Grčkom integrisanu naplatu putarine korisnici iz dijaspore koji kupe TAG u MTS poslovnicima moći da jednostavno putuju kroz te zemlje.

"To je vrlo jednostavan način. I mislim da ćemo dosta tim ljudima iz dijaspore koji preko leta dolaze u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru olakšati. Nekako smo došli korak bliže njima", naveo je on.

Lučić je pojasnio i da će "Telekom Srbija" obezbediti internet portal preko kojeg će korisnici moći da registruju, aktiviraju i upravljaju svojim TAG uređajima i da vide naplaćene putarine.

"Registracija ide preko ovog portala, ali u svakoj toj poslovnici ćemo osim prodaje omogućiti našim korisnicima da prođu jednostavno kroz svoju proceduru. Teoretski bi korisnici mogli da kroz ovaj portal povežu platnu karticu sa tagom kada ga kupe, ali to sve mogu da urade u našoj poslovnici", naveo je Lučić.

image