Ekonomija

Gorivo sve veći trošak: Pun rezervoar benzinca skuplji 550, a dizelaša 900 dinara nego u januaru

Od početka godine dizel je poskupeo 11 dinara, dok je cena benzina na pumpama danas veća za čak 18 dinara u odnosu na početak godine
Gorivo sve veći trošak: Pun rezervoar benzinca skuplji 550, a dizelaša 900 dinara nego u januaru© stock photo/vadishzainer

U Srbiji će u narednih sedam dana maksimalne maloprodajne cene dizela i benzina na pumpama biti skuplje za dva dinara po litru, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine. Cena evro dizela će biti 205 dinara, a benzina BMB 95 će koštati 193 dinara po litri.

Ovo je četvrto uzastopno povećanje cene naftnih derivata u junu. Dizel je danas na pumpama čak šest dinara skuplji nego 7. juna, dok je benzin skuplji za četiri dinara po litru u odnosu na početak meseca.

Prema podacima MUST, od početka godine dizel je poskupeo 11 dinara, dok je cena benzina na pumpama danas skuplja za čak 18 dinara u odnosu na početak godine. 

Za pun rezervoar od 50 litara, vlasnicima vozila na dizel je početkom januara bilo potrebno 9.700 dinara, dok ih danas punjenje do vrha košta 10.250 dinara. Oni koji voze benzince, moraće u proseku da izdvoje oko 900 dinara više, jer je put rezervoar početkom januara koštao 8.750, a danas je 9.650 dinara.

image