Kultura

Čuveni ruski etno ansambl "Moroška" gostovaće u Srbiji

Sanktpeterburški teatar pesme i igre koji na svom repertoaru ima više od 100 koncertnih numera nastupiće na festivalu folklora "Bogatfest 2024", kao i u Mačvanskom Prnjavoru i Bogatiću
Čuveni ruski etno ansambl "Moroška" gostovaće u Srbiji© Амбасада Руске федерације у Србији

Čuveni ruski etno ansambl "Moroška" iz Sankt Peterburga gostovaće početkom avgusta u Srbiji prilikom učešća na međunarodnom festivalu folklora "Bogatfest 2024".

Sanktpeterburški teatar pesme i igre "Moroška" nastao je 2009. godine, od tada je gostovao u mnogim zemljama sveta i na svom repertoaru ima više od 100 koncertnih numera.

Divne narodne nošnje, raskoš glasova i najsloženija koreografija izvedena isključivo kroz živi zvuk - sve to zajedno odvešće vas na putovanje talasima narodne kulture, bliske svakom čoveku bez reči. A izvođački nivo umetnika prijatno će iznenaditi i najzahtevniju publiku.

Pored učešća u festivalskom programu u Bogatiću i Loznici, teatar "Moroška" obradovaće publiku sa dve solo predstave.

Naime, 7. avgusta u 20 časova nastupiće u Mačvanskom Prnjavoru (Velika sala Doma kulture Prnjavor, Kralja Aleksandra, 1), a 8. avgusta u 12 časova u Bogatiću (Velika sala Kulturno-obrazovnog centra, Mike Vitomirovića, 6).

image