Kultura

Čuveni ruski etno ansambl "Moroška" završio gostovanje u Srbiji: Publika uživala u bogatom repertoaru

Brojni gosti uživali su u divnim narodnim nošnjama i složenoj koreografiji, a i nagradili umetnike iz Rusije burnim aplauzom za vrhunsko izvođenje srpskog kola i pesme "Tamo daleko"
Čuveni ruski etno ansambl "Moroška" završio gostovanje u Srbiji: Publika uživala u bogatom repertoaru© Руска амбасада у Београду

Teatar pesme i igre "Moroška" iz Sankt Peterburga završio je gostovanje u Srbiji, gde je učestvovao u međunarodnim festivalima folklora "Bogatfest 2024" u Bogatiću i "Miodrag Miša Spernjak" u Loznici. 

Pored učešća na festivalima, čuveni ruski ansambl je tokom nekoliko dana radovao srpsku publiku solo nastupima u Bogatiću i Prnjavoru, na kojima je predstavio svoj izuzetno bogati repertoar kroz program "Sanktpeterburško rusko čudo".

Brojni gosti uživali su u divnim narodnim nošnjama i složenoj koreografiji, a i nagradili umetnike iz Rusije burnim aplauzom za vrhunsko izvođenje srpskog kola i pesme "Tamo daleko".

Sanktpeterburški teatar pesme i igre "Moroška" nastao je 2009. godine, a od tada je gostovao u mnogim zemljama sveta i na svom repertoaru ima više od 100 koncertnih numera.

image