Kultura

Srpski Institut za umetničku igru postao partner umetničkim akademijama u Kini

Na zvaničnoj ceremoniji iz Srbije su i zvanično imenovani Aleksandar Ilić i Jovana Ikonić za gostujuće profesore Muzičke Akademije Šangaj Normal Univerziteta
Srpski Institut za umetničku igru postao partner umetničkim akademijama u Kini© TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr

Na svečanoj ceremoniji u Institutu za umetničku igru potpisani su multilateralni međunarodni sporazumi u prisustvu dvadeset dekana i visokih zvanica između između šangajskog Normal univerziteta, džingenskog Umetničkog univerziteta i Čangšau filharmonije iz Kine i Fakulteta za inženjerski menadžment iz Beograda, saopštili su iz Instituta za umetničku igru.

Rezultat ovih sporazuma će biti mogućnost da preko 10.000 studenata iz Srbije i Kine mogu da o troškovima univerziteta realizuju razmene, dok će prve generacije doktora nauka iz oblasti umetničke igre biti obrazovani u Srbiji kako bi se ovi studijski programi kasnije rasprostranili po Kini.

Na zvaničnoj ceremoniji iz Srbije su i zvanično imenovani Aleksandar Ilić i Jovana Ikonić za gostujuće profesore Muzičke akademije Šangaj Normal univerziteta.

Pored niza manifestacija i koncerata koji su realizovani u okviru ove posete iz Kine, Direktor Kineskog kulturnog centra je priredio i svečani prijem za dekana fakulteta, prof. dr Vladimira Tomaševića, predsednika Komiteta Komunističke partije Kine u Šangdongu, generalnog sekretara KP Kine Šangajskog univerziteta i druge visoke zvanice iz dve zemlje.

image