Kultura

Teatar "Komedijanti" iz Sankt Peterburga 3. i 4. oktobra na sceni Ruskog doma

Na repertoaru teatra "Komedijanti" je predstava "Parodista", po istoimenoj drami dobro poznatog u Srbiji autora bestselera "Lavr", "Avijatičar" i "Brizbejn", jednog od glavnih savremenih ruskih pisaca, Jevgenija Vodolazkina
Teatar "Komedijanti" iz Sankt Peterburga 3. i 4. oktobra na sceni Ruskog doma© Руски дом у Београду

Pozorište iz Rusije, teatar "Komedijanti" iz Sankt Peterburga, dolazi prvi put u Srbiju, gde će 3. i 4. oktobra na sceni Ruskog doma u Beogradu odigrati dve predstave na ruskom jeziku.

Predstava "Parodista", po istoimenoj drami dobro poznatog u Srbiji autora bestselera "Lavr", "Avijatičar" i "Brizbejn", jednog od glavnih savremenih ruskih pisaca, Jevgenija Vodolazkina, na repertoaru je teatra "Komedijanti" od 2023. godine i od tada se prikazuje sa velikim uspehom.

Radnja drame se odvija u savremenom Sankt Peterburgu.

Tri godine od pogibije poznatog komičara u saobraćajnoj nesreći, u njegovu kuću gde živi udovica sa novim mužem dolazi islednik, neki detektiv Bubencov sa simpatičnim govornim manama.

Na zahtev komičara, koji je osećao svoj prevremeni odlazak, detektiv želi da istraži okolnosti koje su dovele do tragične nesreće. Pored njih troje na lice mesta dolaze stidljivi inspektor za bezbednost saobraćaja, lukava maserka i tajanstveni sportista. Niko od njih nije onakav kako izgleda na prvi pogled.

Predstava će biti izvedena na ruskom jeziku, a ulaz je besplatan.

Koncert zaslužne umetnice Ruske Federacije Nine Meščaninove "Hajde da jedni drugima dajemo komplimente", posvećen 100-godišnjici istaknutog sovjetskog i ruskog pesnika i kompozitora Bulata Okudžave, autora mnogih pesama iz kultnih sovjetskih filmova, biće održan 3. oktobra.

Ulaz je takođe besplatan.

image